From the heart

TIL DU SOM ER MAMMA

IMG_3463Eller du som er pappa. Eller omsorgsgiver. Til du som dag ut og dag inn bruker mesteparten av tiden på å tenke på andre før deg selv. Som står opp om natten for å trøste en liten skatt som mistet sutten sin for n’te gang. Som smører frokost til de små mens din egen mage romler og skriker etter mat. Og kun rekker to munfuller av pisslunken kaffi før du haster ut døren. Som nå verdsetter multitasking høyere enn mange andre ferdigheter. Til deg som kjenner du gleder deg litt til å gå på jobb for å få et lite pusterom. Som er sliten av den daglige diskusjonen rundt middagsbordet om hvorfor grønnsaker er sunt. Eller hvorfor det ikke er leggetid akkurat nå. Til du som kjenner savn til den tiden bekymringene dine kunne dreie seg om de små ting. Som nå kjenner en dyp og gjennomtrengende bekymring for hvor mye vondt det finnes her i verden, for livet og ikke minst for døden.

Til deg vil jeg bare si: du er verdens heldigste. Du har en av de vanskeligste, tøffeste, mest utfordrende jobbene som finnes. Den setter deg på prøve hver dag, stiller spørsmål ved de fleste avgjørelsene dine og utfordrer gitte sannheter. Men det er også den jobben som får deg til å innse hva livet egentlig handler om – og hva kjærlighet egentlig er. Det er en jobb du er villig til å strekke deg til månen for, ja til og med dø for. Det er en jobb du har for livet, men som til gjengjeld også blir selve livet.

En liten tekst til alle dere hverdagsheltene der ute – etter nok en lang natt med litt for lite søvn og litt for mye gråt. Noen ganger er innleggene jeg skriver vel så mye til meg selv som til dere, og dette er definitivt ett av dem. 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ida
  December 11, 2015 at 12:35 pm

  Tusen takk, Monique ! Har ei lita som sov ganske greit de tre første månedene av sitt liv, men til gjengjeld har holdt meg våken de fire siste månedene. Av og til tror jeg det aldri vil snu, hehe. Men det gjør vel det ? Utrolig trøtt og sliten har jeg likevel verdens blideste og sprudlende datter på dagtid som har lært meg så mye om livet. Har sldri opplevd så mye bekymring, men ei heller så mye kjærlighet! Det kan virkelig ikke beskrives eller forestilles før man får barn. For en gave <3

 • Reply
  ...
  December 11, 2015 at 1:31 pm

  Nå rant tårene mine når jeg leste.. Hatt ei fryktelig natt med lille mini.. Tusen takk <3

 • Reply
  Therese
  December 11, 2015 at 2:29 pm

  Så utrolig fine ord, Monique! Jeg har ikke fått noen små selv enda, men kan virkelig se for meg at det er som du sier. Jeg har noen små som jeg hadde gjort så mye for. Det er ingenting så rent som lite barnehjerte, og en ekte trillende barnelatter <3

 • Reply
  Maria
  December 11, 2015 at 2:56 pm

  Kjenner på den der ja… Akkurat hva søvn angår er guttungen ganske flink på å akseptere både leggetid, og han sover ganske lenge. Men de der diskusjonene rundt middagsbordet – stresset med å få allemann alle ut av dørene på morgenen… for så å bruke 90 minutter på å rydde opp rotet 3 barn klarer å lage ila 90 sekunder… Å være så sliten kl 19.00 på kvelden at du bare har lyst å grine når eldstemann ikke har begynt på leksene engang og plutselig kommer på at hun trenger hjelp… fordi prosjektet hun har visst om i fire uker, skal leveres inn i morgen og hun har ikke begynt engang… De får meg av og til å, noe skamfullt, minnes med glede de tidene jeg kunne slenge meg på sofaen kl 19.00 etter en harmonisk middag med mannen, uten å ha brukt tre kvarter på å få alle i seng, og bare kikke på TV et par timer før jeg kunne legge meg akkurat når jeg ville…. Men i realiteten ville jeg ikke byttet i det hele tatt <3

 • Reply
  Hege
  December 12, 2015 at 7:58 pm

  Takk for den viktige påminnelsen – vi er så utrolig privilegerte & heldige! <3
  – Selv om jeg kjenner at en hel natts søvn står høyt på ønskelisten til jul 😉

 • Reply
  Luisa Fernanda del Mar
  December 14, 2015 at 1:24 pm

  Fine ord <3 Å være mamma er det fineste jeg har opplevd, livet har en helt annen mening nå 🙂

 • Reply
  Kristina =]
  December 14, 2015 at 6:22 pm

  Gode og fine ord fra en dame som virker så god og fin selv! Nå har ikke jeg barn selv enda, men jeg kan tenke meg at det må være grusomt tungt iblandt.
  Du er en hverdagshelt 😀 Og å gråte litt iblandt kan være veldig frigjørende istedenfor å bare holde det inni seg. Det blir i vertfall litt bedre etterpå 🙂
  Håper du får en fin dag videre, og får satse på at du får en natt bedre natt med søvn nå. Både du og han lille.
  Klem til deg <3

 • Leave a Reply